102 omenalajikkeen esittely sanoin ja kuvin

Käsikirja sinulle, joka haluat tietää enemmän siitä, miten onnistut omenenviljelyssäsi. Tämä on myös osto-opas, kirja joka auttaa sinua tekemään valintasi omenalajikkeiden nykyisestä, suuresta määrästä.

Kirjan ensimmäinen osa antaa sinulle arvokkaita tietoja, helposti käsitettävällä tavalla, kuinka sinä menestyt omenanviljelyssä myös Suomen ja Ruotsin pohjoisosissa. Tästä löydät neuvoja mm. istutukseen, leikkausajankohtaan, lannoitukseen, kasvupaikan vaatimuksiin jne., kaikessa pohjoisia olosuhteita ajatellen.Tästä näet myös omenan mielenkiintoisen tien muinaistarustosta ja historiasta, "laukkuryssien" ja omenenviljelyn edelläkävijöiden kautta, aina nykypäivän kotipuutarhoihin asti.

Kirjan toinen osa esittelee Suomen 1 0 2 eri omenalajiketta, sekä uusia että vanhoja, tavallisia ja harvinaisia. Tästä saat lukea eri lajikkeiden alkuperästä ja talvenkestävyydestä, hedelmän ominaisuuksista, puun kasvutavasta ja terveydestä ym. Kaikki lajikkeet esitellään sekä kuvan että tekstin keinoin ja helposti käsitettävällä ja havainnollisella tavalla.

Kirjan kolmas osa sisältää omenareseptejä, niin vanhoja kuin uusiakin. Se antaa esimerkkejä, kuinka omenaa voidaan käyttää sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin.
Kirjan kirjoittaja, puutarhuri ja Leif Blomqvist on sekä Suomessa että Ruotsissa laajasti tunnettu osallistumisestaan ja osaamisestaan pomologian alalla.

Pohjoisen Omenat

    9789529188970

  • Tillgänglighet: Beställs via mail
  • 19,80€


Taggar: 9789529188970